facebook tracking

Choklad till Alla Hjärtans!

Hej alla hjärtan där ute.

Här kommer en hälsning och ett recept från vår kompis och världens bästa konditor (alltså han har på riktigt den titeln) Gustaf Mabrouk!

Bakad ganache - en riktig drömdessert som ska vara varm och mjukt rinnig inuti. Den kan utan problem förberedas och förvaras i kyl tills den ska bakas av.    

4 PORTIONER
50g mörk choklad 70% 
25g strösocker 
50g smör
60 g ägg (ca 1 st)

GÖR SÅ HÄR: Sätt ugnen på 180 grader. Smält socker, smör och choklad i mikrovågsugn eller kastrull och rör ihop till en slät smet. Vänd ned ägget och vispa ihop till en homogen massa. Häll smeten i små ugnsformar eller bakringar, 6-7 cm i diameter.
Baka av i 6–8 minuter, tills smeten har stannat i kanterna men fortfarande är lös i mitten. Låt svalna någon minut. 

Servera gärna med glass!

Puss och kram,

Åsa

Ps.

Nyfiken på mer recept? Här kan man köpa Gustafs bok:

 "Chokladmakarens handbok"

 www.gustafmabrouk.se 

Jobbar du redan på Sasongspersonal.se?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@Sasongspersonal.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor