facebook tracking

Tips 1 - Digital intervju - vad är det?

God måndag!
Jag tänkte lite kort skriva om det här med digitala intervjuer eller videointervjuer. 

När vi går igenom en ansökan och vill lära känna kandidaten lite bättre så kallar vi till intervju som sker via Skype, WhatsApp eller FaceTime. Vilket får kandidaten välja. 
Eftersom vi är rekryterare och vårt jobb är matcha den bästa arbetsgivaren med den bästa kandidaten, behöver vi  såklart få en uppfattningen om vilken person som vi ser eller läser om på ett CV. Dock blir det ofta fysiska intervjuer längre fram med uppdragsgivare när matchningen väl är gjord.

Vi tycker att det är ett effektivt sätt som sparar tid både åt oss och andra. Vår affärsidé är att göra både kvalitativa och snabba rekryteringar - för det tror och vet vi är möjligt.

Det är väldigt få som blir förvånande av att vi inte ses rent fysiskt första gången, och det går aldrig att veta vem som känner sig bekväm eller mindre bekväm med videointervjuer. Det har inget med ålder eller annat att göra. Mer vilken person du är. 

VI tror att man kommer att göra den här typ av rekryteringar ännu mer i framtiden. Så om du har sökt ett jobb och känner dig obekväm med formatet så är det ett tips att "träna" innan. Ring syster, kompisen, mamma eller någon kollega kanske? Då kommer du bli varm i kläderna inför din intervju.

Vi ses!

//Åsa

 

Jobbar du redan på Sasongspersonal.se?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@Sasongspersonal.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor