facebook tracking

Idag blev jag lite ställd...

En fantastisk dag med lunchmöte kring Besökspodden ihop med Åsa, Tina Tropp Jerresand, People & Culture Manager Sweden at Nordic Choice Hotels och Monica Almgren, Koncept- och Affärsutvecklare på Lärande i Sverige AB. Det blir en bra och intressant podd att lyssna på. 

Vad som däremot fick mig att fundera länge, var ett svar jag fick av en hotellchef. Hen hade lagt ut i våra gemensamma nätverk att den fina anläggningen sökte mellanpositionspersonal till matsalen och jag angav priset som ligger mellan 13.900 och 17.900 beroende på exakt ansvar. Hen svarade då "...vi använder inga rekryteringsfirmor utan har som policy att enbart göra direktrekryteringar". Vi har full respekt för att företag gör sina val, lever efter värderingar vi inte är insatta i etc och vi lämnade konversationen med mentala vänliga adjön. 

Av respekt för vår relation/nätverk pressade jag inte på, men i efterhand kom en massa frågor upp... vad är anledningen till att ledningen har en policy där hotellchefen själv ska damma upp kandidater...?  Inte måste man väl slita med att leta personal, när kompetensen hos ledningen sitter i att göra slutarbetet och bedöma om kandidaten är rätt. I många fall är vårt arbete att damma upp, marknadsföra tjänsten, kolla referenser. Göra det hårda arbetet som hela branschen sliter med.

Anledningen till att vi prismässigt möter våra kunder genom att ta ut överkomliga ersättningar, är just för att komma förbi kompentensförsörjningsproblematiken inom branschen. 

Nåja, nästa gång ska jag inte bli så överraskad, utan mer be om ett förtydligande för att själv förstå och få förklara.

Aktuella tjänster

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb

Jobbar du redan på Sasongspersonal.se?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@Sasongspersonal.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor